уторак, 31. јануар 2012.

Официјално: Просеник потпиша во АЦ МиланЧелзи и Милан се договориа за младиот Просеник,има објавено на двете страници на клубовите.
Просеник потпиша за Челзи во 2009 година кога имаше 16 години. Малдиот Аустралјанец пред да потпише за Челзи беше мета на могу светцки клубови.

После додатокот од усувршувањетп во Челз Просеник ќе ја продолжи својата кариера во Итаљанскиот клуб Ац Милан.

Сега 18-годишниот Аустралјанец е син на поранешниот интернационален Christiana Prosenik.

Администрацијата на Челзи МК му посакува успешна кариера во Милан.


Нема коментара:

Постави коментар