субота, 14. јануар 2012.

Видео:[Извештај]:Челзи 1:0 Сандерленд

Утакмицата ја отворија Сандерленд во Четврата минута,Сиењон помина преку Четири играчи и ја подава топката на McClean но тој не успеја да ја закачи со ногата.После Девет минути односно во Тринаесетата минута по одличниот шут на Торес која се одбива топката од пречката и стигнува до Лампард и тој постигна гол.
Во 28'мата минута одличниот удар на Мата од слободен удар го спречи голманот на Сандерленд.Потоа во 36'тата минута имаше прилика и Бентер кој по додавањето на Сисењон му фалеа сантиметрки да го погоди голот.Во 56'тата минута имаше одлична прилика Рамирес кој не ја искористи по додавањето на Кол,бо 64'тата минута Bardsley го бутна Торес на земја но не досудија пена,vо 56'тата минута имаше одлична прилика Рамирес кој не ја искористи по додавањето на Кол,бо 64'тата минута Bardsley го бутна Торес на земја но не досудија пенал.Во 90'сетата минута имаше прекрасна прилика Gardner за изедначување но резлутатот остана 1-0.

Нема коментара:

Постави коментар